مسئولیت اجتماعی شرکت (CSR) چیست؟

مسئولیت اجتماعی شرکت (CSR) چیست؟

به این مقاله امتیاز دهید

مسئولیت اجتماعی شرکت یا “CSR” عملی است که نگرانی های زیست محیطی و اجتماعی را با برنامه ریزی و عملکرد یک شرکت تلفیق می کند. این برنامه ها مبتنی بر این ایده است که مشاغل می توانند تأثیرات سوء اجتماعی و زیست محیطی خود را بر جهان کاهش دهند. به طور خلاصه، CSR به تعهدات اخلاقی یک شرکت در رابطه با کارمندان، محیط، رقبا، اقتصاد و سایر حوزه های زندگی که تجارت روی آن تأثیر می گذارد اشاره دارد.

در اینجا به آنچه باید درباره مسئولیت اجتماعی شرکت (CSR) ، برنامه های آن و سود آن برای یک کسب و کار بدانید اشاره خواهیم کرد. همچنان با شرکت به وان ارائه دهنده انواع نرم افزار فروش ، نرم افزار رهگیری کالا ، نرم افزار اصالت کالا و نرم افزار خدمات پس از فروش همراه باشید.

مسئولیت اجتماعی شرکت (CSR) چیست؟

در حال حاضر شرکت های بزرگ با چالش ادامه ی حیات در دوره جهانی سازی گسترده روبرو هستند. جهان اکنون به هم پیوند بیشتری می بخشد، بنابراین دنیای تجارت نیز در تلاش است تا جنبه های مختلف روابط خود را بهبود بخشیده و از این طریق توجه مخاطبان بیشتری را به خود جلب کند و خود را به عنوان یک شرکت متعهد معرفی کند.

موضوعات کنونی جهانی مانند تغییر آب و هوا ، ناامنی غذایی ، جنگ و درگیری ، بهداشت و آموزش تأثیر مهمی بر توانایی شرکت ها برای بهره وری و رشد دارند. بنابراین شرکت ها سیاست های CSR را اتخاذ می کنند تا ببینند چگونه می توانند در حل این چالش ها نقش داشته باشند.

در چنین شرایطی مسئولیت اجتماعی شرکت به معنای داشتن این آگاهی است که شما نه تنها نسبت به خود و شرکتتان تعهد و مسئولیت خاصی دارید بلکه نسبت به کل جامعه نیز متعهد هستید. CSR به انجام فعالیت های تجاری با در نظر گرفتن تأثیرات اجتماعی و زیست محیطی این فعالیت ها اشاره دارد. به بیان دیگر مسئولیت اجتماعی شرکت (CSR) اجرای استراتژی هایی برای تحقق بخشیدن به این انتظارات اجتماعی است به گونه ای که منافع مثبتی برای جامعه و محیط ایجاد کند و در عین حال نیز شرکت ارزش مالی یا اعتبار مورد نظر خود را کسب نماید.

CSR

بنابراین به نظر شما هدف اصلی برنامه های CSR چیست؟ برای آشنایی بیشتر با اهداف CSR همچنان با شرکت به وان ارائه دهنده انواع نرم افزار فروش ، نرم افزار رهگیری کالا ، نرم افزار اصالت کالا و نرم افزار خدمات پس از فروش همراه باشید.

هدف اصلی برنامه های CSR چیست؟

مسئولیت اجتماعی شرکت (CSR) یک چارچوب عملکرد تجاری است که علاوه بر سودآوری، تأثیرات مثبت اجتماعی سیاست ها و عملکردهای شرکت را در اولویت قرار می دهد. هدف اساسی این برنامه ها بهبود جوامع (هم محلی و هم در سراسر جهان) ، با در نظر گرفتن ملاحظات اجتماعی، زیست محیطی و حاکمیت تجاری (ESG) در کلیه تصمیمات استراتژیک است. در واقع زمانی که مشاغل نسبت به فعالیت های تجاری خود  به اجتماع پاسخگو باشند حسن نیت خود را به مصرف کننده نشان می دهند که در نهایت منجر به افزایش فروش و کسب سود بیشتر خواهد شد.

همانطور که می دانید آنچه که مردم درباره شرکت شما فکر می کنند برای موفقیت آن حیاتی است. به این ترتیب با ایجاد یک تصویر مثبت که به آن اعتقاد دارید، می توانید نام تجارت و شرکت خود را در ذهن مخاطبان زیادی برجسته کنید.

تلاش های شرکت ها در زمینه مسئولیت اجتماعی شرکت معمولاً در چند زمینه کلی شامل برنامه های زیست محیطی است که باعث کاهش رد پای کربن و همچنین بهبود بهره وری انرژی و بازیافت می شود. تشویق و حمایت از سازمان های خیریه نیز موضوع مشترک شرکت های دارای مسئولیت اجتماعی (CSR) است. رفتار منصفانه و اخلاقی با کارمندان یکی دیگر از مهم ترین ویژگی های یک شرکت با مسئولیت اجتماعی است، به ویژه برای تجارت های بزرگی که در سطح بین المللی فعالیت می کنند.

مسئولیت اجتماعی شرکت (CSR)

چه کسی برنامه CSR شرکت را مدیریت می کند؟

ارتقاء یک برنامه مسئولیت اجتماعی شرکت (CSR) مطمئناً به یک مدیر نیاز دارد. در واقع مهم نیست که شما از یک پلت فرم دیجیتال برای رسیدگی به ابتکارات خود استفاده می کنید یا خیر، بلکه پروژه به بهترین شکل توسط شخصی اداره می شود که نمای خوبی از همه تیم ها و افراد داشته باشد.

برخی از شرکت ها دارای یک بخش خاص برای انجام مسئولیت اجتماعی شرکت (CSR) هستند، در حالی که برخی دیگر به تیم های منابع انسانی جداگانه اعتماد می کنند. بسته به آنچه که کسب و کار امیدوار است با ابتکار عمل CSR خود به دست آورد، این امر همچنین می تواند به عهده بخش های بازاریابی یا ارتباطات شرکت باشد.

مزایای اقدامات CSR چیست؟

  • وفاداری مشتری و کارمند

به دست آوردن وفاداری مشتریان در دنیای پر رقابت امروز بسیار دشوار است اما در صورت موفقیت می تواند بسیار سود آور باشد. عمل به مسئولیت اجتماعی شرکت (CSR) به مردم و مخاطبانتان؛ متعهد بودن و عملکرد حرفه ای و ثبات کسب و کار شما را نشان می دهد که همین عوامل موجب افزایش اعتماد و ایجاد مشتریان وفادار می شود.

  • تأثیر محلی و جهانی

با رعایت مسئولیت های CSR تجارت شما نه تنها در سطح محلی تاثیرگذار خواهد بود بلکه در ابعاد وسیع تر یعنی در سطح جهان نیز مورد استقبال قرار خواهد گرفت.

  • ترازبندی مأموریت و چشم اندازهای شرکت

ابتکارات CSR که از نظر استراتژیک در نظر گرفته می شوند، می توانند به طور اساسی به تجارت شما کمک کنند تا با مأموریت و چشم انداز خود همسو شود.

  • فرصت های بازاریابی مطلوب تر

اگر در یک بازار اشباع شده قرار دارید و اغلب در تلاش برای بازاریابی محصول خود هستید، علاوه بر معرفی جنبه های مختلف خدمات و محصولات خود، CSR یک روش دیگر برای جلب توجه مثبت مخاطبانتان خواهد بود.

مسئولیت اجتماعی شرکت در واقع راهی است برای ارتقاء نام تجاری شما و این که شما چه کسی هستید و چه کارهایی را انجام می دهید. بنابراین یک استراتژی CSR قوی می تواند به کسب و کار شما کمک کند تا در رقابت متفاوت باشد.

برنامه ریزی و عملکرد یک شرکت در برابر نگرانی های زیست محیطی و احتماعی

چگونه موفقیت CSR شرکت خود را اندازه گیری کنیم؟

– نتایج به دست آمده را با بهترین رقبا در تجارتتان مقایسه کنید.

– اهداف  و KPI ها را تعیین کنید

– تأثیر کیفی کمپین مسئولیت اجتماعی شرکت CSR را با بازخورد کارکنان خود اندازه گیری کنید.

– برای ارزیابی موفقیت در کمپین خود از ابزارها و سیستم عامل های دیجیتال استفاده کنید.

– سایر متغیرهای تجاری مانند حفظ کارکنان، میزان مخاطبان و ارزش شرکت را تجزیه و تحلیل کنید.

نمونه KPI برای سنجش موفقیت CSR کدامند؟

  •  نرخ استخدام کارمندان
  • نرخ نگهداری کارکنان
  • نرخ بازدید آنلاین
  • نرخ مشتریان
  • افزایش جستجوهای ارگانیک با نام تجاری
  • افزایش رضایت کارکنان

منبع: https://alayagood.com/guide/corporate-social-responsibility/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

در بهیـدو مشـاوره رایگـــان دریافت کنیـد

Name(Required)
×